tisdag 23 september 2008

Pausmusik

Ja, här doftar övergivet slott minsann. Unket och instängt.

Regenten flydde till verklighetsvärlden och tycks ha fastnat där.
I väntan på bättre, eller möjligen sämre, tider har regenten bett mig att lägga ut en stunds förströelse av musikaliskt slag.

Och byter man ut "he" mot "she" och "Kiiiiiing Creole" mot "Fröööööken Kung", så kan man nästan se det som en hyllningssång till kungen själv.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Trevligt att se att Majestätet har sänt en budbärare till sitt rike. Tyvärr är det för sent att lyssna på musiken, kanske att morgondagen erbjuder en stund av overksamhet ?
Det syns på de avbrutna rosenkvistarna som växt in i grindens gallerornamentik och det nedtrampade gräset på slottsgången att någon varit in. Inget stort livstecken från Majestätet, men litet är bättre än inget.
Finns liv --- finns hopp !

Wss

Anonym sa...

Iltelegram till Ers Majestät, konungen av Megalomanien !

När jag passerade förbi slottet så stannade jag som vanligt till ute på gatan för att lyssna på den vackra pausmusiken som brukat strömma ut genom ett av fönstren i östra tornet den senaste tiden. Men denna gång hördes endast oartikulerade skrapningar.
Förmodligen hade den gamla "stenkakan" stått och gått så länge att stiftet hade nött hål på själva skivan så nu stod det avtrubbade stiftet och nötte på skivtallriken. För att förhindra att inte hela grammofonen blir förstörd måste nog ers majestät göra ett besök och byta både skiva och stift.

Underdånigast Wss

Anonym sa...

För tredje gången passerade jag förbi det vackra slottet i Meglomanien, men ännu efter tre (3) månader så har inte Fröken Kung besökt sitt residens ? Nu är det vinter och ett fönster står på glänt med sina rimfrostade rutor.

Undrar just hur de vackra gemaken klarat kylan och fukten, och om VVS och de sanitära anläggningarna frusit sönder i de minusgrader som torde råda i de oeldade salarna ?

Med stor oro !
Eder förbundne Wss.

Anonym sa...

OJ, Oj, Oj, Ers Majestät !

Nu har slottet stått obebott och öde i långt över ett halvår, och torde snart vara helt i ruiner efter denna stränga vinter. Det är mycket synd, ja rent av en skam, att detta mäktiga byggnadsverk får stå och förfalla. Jag kan förstå att i dessa världkrisens tider så är det svårt att driva ett slott, eller ännu mer ett helt rike, men nog borde det finnas ett bättre öde för Megalomanien och dess innevånare än att fröken Kung bara går i landsflykt utan att närmare se till sina plikters uppfyllande som dess suveräne härskare.

Med tillgift för min påflugenhet, eder ännu förbundne // Wss

Wassen sa...

Oj, oj, oj ! Här har kungen tydligen gått i landsflykt ? Men det kanske inte var annat att vänta, det är nog för tungt för en kvinna att axla en kungamantel. Men det var i alla fall ett friskt försök. Frid över kungens minne !

Anonym sa...

Jaha, och här har det inte heller hänt nåt sedan i fjol ?

MVH Wss

Anonym sa...

Opulently I assent to but I contemplate the collection should prepare more info then it has.

Anonym sa...

Så tragiskt ! Ett så fint konungarike och ett så pampigt slott. Nu allt öde och slottet en ruin. Wss