torsdag 28 juni 2007

En Kung utan CV är som en ko utan miniräknare

En inte alls extraordinär dag satt kungen vid sin skrivpulpet. Från det kungliga huvudet stod två strutar, inte helt olika de stjärngossar pläga pryda sina gosshuvuden med under de Lucia-tåg då de fortfarande är lyckligt omedvetna om livets stundande vedermödor och deprimerande besvikelser. Vid närmare anblick såg man emellertid att de kungliga strutarna var formade av de kungliga bokmärkesänglalockarna. Detta var ett omisskännligt tecken på kunglig tankeverksamhet av det mer intensiva slaget.

Kungen, som är en ovanligt hörsam regent, hade uppmärksammat vissa samhälleliga fenomen som skulle kunna vara kungariket till gagn. Det rörde sig om en CV. Inte bilen, kan tilläggas.

Det rörande usla apanaget som föranlett Kungen själv att ta till orda, kan stundom få Kungen helt ur de kungliga gängorna. Kungen föredrar att vara i gängorna. Och gängor ska inte här läsas som pluralis av gäng. Kungen är nämligen alltför tvivlande och skeptisk för att hänge sig åt föreningsliv.

Nåväl. Vad den kungliga tankeverksamheten kommit fram till denna dag var att apanaget skulle kunna drygas ut med förvärvsarbete. Och arbete ska ju löna sig, det har vi fått lära oss, varför det inte lönar sig att ödsla tid på vilket jäkla gräsrotsförvärvsarbete som helst. För att de där riktigt attraktiva tjänsterna skulle komma ifråga tänkte Kungen använda en i vissa skikt vedertagen metod - CV-kryddning.

Kungen letade upp en gammal brevkurs som hon tagit hos Hermods som kunglig liten glytt. Kursen behandlade ämnet blyertsporträtt av Musse Pigg. En kurs som för övrigt en viss kurskamrat hakat upp sig på. Kungen kontaktade ett amerikanskt universitet av misstänkt suspekt slag och bad dem att transformera kursen till en mer användbar examina. För en inte helt oansenlig summa skulle Hermods brevkurs transformeras till en masters degree i visuell kommunikation med en klangbotten av internationell förståelse av såväl kultur som ekonomi. Och vem som helst kan ju räkna ut att efter detta ligger autostradan av ministerposter och styrelseuppdrag öppen framför de kungliga fötterna.

Det är inte för inte man blir kung med ett eget rike.


Post scriptum

För övrigt vill Kungen säga ett kungligt tack för den värmande omtanke som visats av människor här i bloggosfären. En viss herr Wassen har Kungen dessutom försökt tacka personligen via kommentar på dennes blogg, men den bloggen ville inte veta av den kungliga datorn så det gick kungligt åt helvete. Kungen är, kan jag dock meddela, synnerligen rörd över den uppriktiga omtanke som visats av dessa rikets besökare.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Till ers Majestät !

Överväldig över att en kunglig person omnämner undertecknads namn i sin blogg böjer jag mig i djupaste hovbugning. Vill även å min Dators vägnar be om ursäkt för att den konstrade vid kontaktförsök, men troligen blev den så överraskad av att en kung ville besöka en ringa och fattig pensionärs blogg att den fick skrämselhicka och låste (in) sig. Jag skall tala med honom och tillhålla honom vikten av att han besvarar alla anrop i fortsättningen.

Med bästa hälsningar "

Anonym sa...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Se você quiser linkar meu blog no seu eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. (If you speak English can see the version in English of the Camiseta Personalizada. If he will be possible add my blog in your blogroll I thankful, bye friend).

Anonym sa...

Goddag ers Majestät !

Jag har tagit mig friheten att bese alla bulletiner som utsänts från Megalomanienborg ända sedan månaden Mars innevarande år.
Det visade sig då att Megalomanienborg var en aktiv stat i ett par månader, med en bulletin från regenten i genomsnitt var 3:dje dag. Men helt plötsligt i vårmånaden Maj så stängde slottet sina portar för folket. Detta blev då oroat att något sorgligt hänt fröken Kung, och på folkets enträgna begäran så kom så en bulletin i försommargrönskan, och folket drog en suck av lättnad. Redan veckan därpå kom så en ny bulletin och folket började tro att Kungen åter var tillbaka på tronen.
Men nu har halva sommaren förrunnit och slottsportarna tycks stängda igen ? Och ute på gator och torg surrar ryktena.
--- Kan någon prins ha nästlat sig in i slottet och gjort Fröken Kungen så lycklig att hon ej haft tid att utsända sina bulletiner ? ---
--- eller har en djup depression drabbat fröken Kung ? (kanske orsakad av det usla apanaget) ---
I båda fallen en oroande tanke ! Skulle inte Fröken Kung kunna utsända en kortkort bulletin på bara FYRA ord : "JAG LEVER OCH FRODAS" eller "JAG LEVER OCH VÅNDAS". Bara så att vi vet, även om vi inte kan hjälpa fröken Kungen.

Må din dag bli ljus och klar !