tisdag 11 mars 2008

Möjliga förklaringsmodeller

Som detta rikes hedersmedborgare numero uno påpekat så kan man mycket väl anta att det en Kung säger sägs med en avsikt. Emellertid kan man inte vara säker. På samma sätt som man aldrig kan vara riktigt säker på något som har med människodjur att skaffa. Låt oss pröva oss fram till möjliga tolkningar av Kungens oförklarliga tungomål.

1. Kungen är av åsikten att det mesta som sägs i medier i allmänhet eller bloggar i synnerhet är galimattias eller nonsens. Kungen lät sig således tala tungor, i syfte att bevisa att det inte spelar någon roll vad man säger. För att man säger något alls räcker för att skapa en reaktion. The medium is the message skulle den store medieforskarguden Marshall MacLuhan ha sagt.

2. Kungen var trött och det var mörkt och därför såg hon inte vad hon skrev.

3. Kungen ville skicka en hälsning till den arma och bespottade schlagerdrottningen Carola. Hon lär ju tala tungomål.

4. Kungen kände sig tom och förvirrad, så förvirrad att språket för dagen försvunnit, likt en gråsparv i Lützens dimma. Kungen trodde att det hon skrev verkligen var helt vanlig svenska.

5. Kungen ville verka intressant. Bli känd som en obskyr mystiker. Eller bara känd, för ingenting. Som Alex Schulman, typ.

6. Kungen hade tråkigt.

7. Kungen var besatt av andar.

8. Kungen talade i själva verket med hästar.

9. Kungen har förlorat förståndet.

10. Kungen har aldrig haft något förstånd.

1 kommentar:

Anonym sa...

En kung har alltid en mening med sina handlingar, det tror jag nu mer än tidigare. Jag har kört de 10 alternativen till ers Majetstäts tungomålstalande i min hjärndissekeringsmaskin. (en ombyggd köksmixer). Den uteslöt helt alternativ 10, den sade att ers majestät har fullt tillräckligt av den vara som där omtalas.
Alt. 2, 3, 6, 7 och eventuellt 8ansåg den vara möjlig
Alt. 1 sade den vara den mest troliga, men de återstående avfärdade den som icke relevanta.

Detta var ett svar som jag accepterade utan större invändningar, då jag själv ibland suttit och slumpat fram bloggar och efter en stund omedvetet börjat mumla osammanhängande ramsor av ren leda

Ha en bra dag fröken Kung och låt er icke nedslås av omvärldens stillastående. MVH Wss